Pozitív pszichológia a tanteremben

SkillToGo tanári tréner csapat

Kik vagyunk?

A Szent László Gimnázium több évtizedes tapasztalattal és MQ® tréneri certifikációval rendelkező gyakorló pedagógusai. A folyamatosan változó világ kihívásaira mi a pozitív pszichológiában találtuk meg azt a szemléletmódot, amely eredményességet és egyben jól-létet biztosít diákjaink és önmagunk számára.

  • pos speciális nyelvtanári program

Somkövi Bernadett

La Principessa. Bonis Bona díjas olasztanár, MQ® tréner, a Pozitív pszichológia a tanteremben program módszertani koordinátora, az eredményesség és a jól-lét őszinte híve. Rend és rendszer, kívül és belül, közben csupa játék és kreativitás. Érzékeny és gyengéd, meg kőkemény is egyszerre. Végtelenül precíz, kitartó, nyugalma átragad rád is a nagy rohanásban. Finom humora jókedvre derít. Tudatos stratéga, észreveszi azokat a kapcsolódási pontokat, amiket senki más. Csendes forradalmár, aki a maga kedves és türelmes módján esszenciális változásokat visz véghez. Az MQ® számára inspiráció, alkotás, szemcsillogás, amit örömmel oszt meg másokkal.

Dunay Katalin

Katónak fontos diákjai jól-léte és sikeressége, ezért is örült az MQ®-val való találkozásnak. Hogy mit jelent számára az MQ®? Állítása szerint keret, tudatosság és eszköztár. Angolóráin és a tréningjein elfogadó, meleg légkört teremt, megnevettet, koncentrált figyelmet ad, úgy érzed, hogy akkor, ott csak Te létezel. Kevés a nála tapintatosabb ember, mindeközben vicces és laza. Kifinomult és igényes, minőségre törekszik, az alkotás számára flow.

Lukácsi Nóra

Nóra az izgalmas, intuitív, kreatív megoldások embere. Az élet számára tanulási lehetőség. Tanul is, és másokat is folyamatosan gondolkodásra késztet. Megpendít, de nem utasít, utat teremtő, bátor harcos. Mivel fontos számára a test és lélek harmóniája, nemcsak magyar-angol szakos tanárként, MQ® trénerként, hanem jógaoktatóként is működik. Az MQ® számára a nehéz helyzetek sziklafalán a biztos fogás.

Tóth Viktor

Viktor egy perpetuum mobile. Egy pillanatig sem lehet mellette unatkozni, vidámságával mindig gondoskodik a csapat jókedvéről. Energikus, lojális, elkötelezett útkereső. Figyelmes és érdeklődő, mindenkihez van egy kedves szava. Nagy munkabírással rendelkezik, megbízható, bármikor bármivel fordulhatsz hozzá. Meghallgat és kérdéseivel rádöbbent. Vicces, intelligens férfi, aki nemcsak humorával, hanem érzékeny és finom észrevételeivel is lenyűgöz. Spontaneitásával, lazaságával és poénjaival oldott hangulatot és kitűnő légkört teremt angolóráin és workshopjain. Mindezek mellett kiáll másokért és fontos neki a társadalmi felelősségvállalás. Számára az MQ® AZ ESZKÖZ, amely segít megoldani a nehéz helyzeteket, és egyszerre biztosítja a jól-létet és a jól működést.

Mit csinálunk?

A SkillToGo által az üzleti szférában sikeresen alkalmazott MQ® brandet kamatoztatjuk a magyar közoktatás valóságában, emellett előadásokat, tréningeket, workshopokat és egyéni fejlesztő foglalkozásokat tartunk tanároknak, szülőknek és kamaszoknak azzal a célkitűzéssel, hogy erősségeik és erőforrásaik birtokában a lehető legjobb formájukat tudják nyújtani a mindennapi- és a kihívást jelentő élethelyzeteikben.

Miért csináljuk?

Mert kipróbáltuk és működik. Mert hiszünk abban, hogy a hozzáállás és a gondolkodásmód tudatos menedzselése révén elérhető egy reális optimizmuson alapuló, sikeres életvezetés és munkavégzés.

 

Olvasson rólunk többet:

https://kepmas.hu/gyerekszoba/legy-aki-lehetsz-pozitiv-pszichologia-a-tanteremben

https://csaladhalo.hu/egeszseg-es-lelek/hany-fecske-csinal-nyarat-avagy-pozitiv-pszichologia-tanteremben-es-csaladban/

Hallgasson meg minket:

https://www.mixcloud.com/karcfm/sp%C3%A1jz-2018-02-20-0900-1159-2/

Nézzen meg minket:

https://videosquare.eu/hu/recordings/details/1686,PP_a_tanteremben

 

MQ® szülőknek

Eredményesség és jól-lét egyszerre! Velünk lehetséges!

 

A Kőbányai Szent László Gimnázium gyakorló tanáraiként naponta szembesülünk azzal, hogy diákjaink egyre kevésbé képesek megbirkózni mind tanulási, mind magánéleti nehézségeikkel. Gyakorló szülőként hasonló tapasztalataink vannak saját gyermekeinkkel kapcsolatban is.

 

Pedagógusként és szülőként már közel tíz éve alkalmazzuk a pozitív pszichológia tudományos kutatásain alapuló eszköztárát. Hisszük, hogy rátaláltunk a megfelelő módszerre, és azon dolgozunk, hogy diákjaink és gyermekeink ezen eszköztár elsajátításával és gyakorlati alkalmazásával hatékonyan oldják meg a hétköznapok során felmerülő nehéz helyzeteiket. Tapasztalataink szerint ez a szemléletváltás azt eredményezi, hogy szülőként vagy diákként nemcsak jobban érezzük magunkat a bőrünkben, hanem kézzelfogható, mérhető sikereket is elérhetünk.

 

Úgy gondoljuk, ez a munka nem képzelhető el a szülőkkel való együttműködés nélkül, ezért ajánljuk most Önöknek mentalitás tréningünket, amely segítségével rávezethetik gyermeküket egy újfajta helyzetértelmező gondolkodásmód (MQ®) elsajátítására és felébreszthetik kamasz gyermekük szunnyadó készségeit és képességeit, hogy azzá váljon, akivé válhat.

 

Mire fókuszálunk?

 

  • szülői adottságok és erősségek tudatosítása
  • hatékony helyzetértelmező gondolkodás beépítése a mindennapokba
  • építő kritika megfogalmazása
  • motiváló dicséret szavakba öntése
  • valódi odafigyelés biztosítása
  • ügyes kérdéstechnika elsajátítása

 

Kövessen bennünket a Pozitív pszichológia a családban Facebook oldalon.

Minősítést szereztek az MQ program és teszt alkalmazására, és új tematikát dolgoztunk ki tanárok, szülők és diákok képzésére.

  • “Pozitív pszichológia a tanteremben”  három napos akkreditált képzés tanároknak
  • Szülői MQ: három napos képzés tinédzserek szüleinek
  • Belső-e a motiváció?  1 napos speciális nyelvtanári program