Pozitív pszichológia
Az alap amire építünk

A Pozitív Pszichológia az emberi kiválóságot, kiteljesedést kutató, modern, tudományos irányzat, melynek tárgya a sikeres és egészséges testi, lelki, szellemi életvitel feltételeinek megértése. Mindebből adódóan összefogja az elmúlt két-három évtized élettani, neurológiai, pszichológiai, szociológiai és közgazdasági felismeréseit. Bizonyítottan működő eszköztára kézzel fogható eredményeket biztosít az egyén, az oktatás, az egészségügy, az üzleti vállalkozások és közintézmények számára.

Programjaink alapjául szolgáló főbb elméleti hátteret a Pozitív Pszichológia adja. 

Arra gondoltunk, hogy kik mutathatnák be hitelesebben a pozitív pszichológia felismeréseit, mint maguk a kutatók. Éppen ezért összegyűjtöttünk a Ted.com-ról néhány magyar felirattal is elérhető, pozitív pszichológia témájú előadást.

Csíkszentmihályi Mihály: A Flow

Csíkszentmihályi Mihály arra a kérdésre keresi a választ, hogy “Miért érdemes élni?” Úgy véli a pénz nem tesz bennünket boldoggá, így olyan embereket tanulmányoz, akik örömet és tartós kielégülést találnak olyan tevékenységekben, melyek előidézik az áramlat, vagyis a ‘Flow’ állapotát. (forrás: Ted.com)

Martin Seligman: A pozitív pszichológiáról

Martin Seligman a pszichológiáról, kutatásainak tárgyáról beszél, és arról, miként működik a pszichológia egyes betegek és a gyakorló orvosok esetében. A betegség keresésén túllépve miként segíthet a pozitív pszichológia a személyes fejlődésünkben. (forrás: Ted.com)

Dan Ariely: Mitől szeretjük a munkánkat?

Mi ösztönöz bennünket a munkára? Az általános felfogással ellentétben nem csak a pénzről van szó. És nem is csak az örömről. Úgy tűnik a legtöbbünk akkor bontakozik ki, ha folyamatosan halad előre és úgy érzi, van célja. Dan Ariely, viselkedés közgazdaságtan kutató bemutat két kísérletet, melyek felfedik a meglepő és összetett kapcsolatunkat a munkánkban található jelentéssel. (A felvétel a TEDxRiodelaPlata rendezvényen készült. forrás: Ted.com)