Az OHE idén az élményről szólt

Élményt adtunk és élményt kaptunk.

Idén különösen fontos szerepe volt csapatunknak az Országos Humán Menedzsment Egyesület konferenciáján.
Három szerepben is megjelentünk ezen a nagyszabású eseményen:

 • Az “Egy igazi HR élmény” című konferencia Domi és Géza négy akkordra épülő világszámaival indult, amelyet az ő ihletésükre született OHE induló közös tanulása, együtt éneklése követett.
 • Kiállítóként is részt vettünk a konferencián. Látogatóink szerencsekereket forgattak, megtudhatták MQ tesztünkbők, hogy mennyire optimisták. A tesztet oldalunkon mindenki ingyenes is kitöltheti: ITT
 • Eszter előadást tartott az élmény pszichológiájáról. A SkillToGo szokásához híven 4 akkordra fűzte fel gondolatait – mert hisszük, hogy a szervezeteknek is elég minden időpillanatban négy fontos dologra fókuszálni ahhoz, hogy kiváló eredményeket érjenek el.
  Az élmény pszichológia négy akkordja tehát:
  1. Érzelem ODA-VISSZA, azaz érzelemhez kapcsolódó testi változás, és fordítva testi változáshoz kapcsolódó érzelem. Fontos felismerés – nem tudjuk vesztesnek érezni magunkat magasra tartott fejjel, hátrafeszített vállal…
  2. UTOLSÓ BENYOMÁS – azaz Kahneman felismerései kettős énünkről, az átélő és emlékező emberről. Az emlékező ember minősíti élményeinket rossznak és jónak, az élmény utolsó perceinek érzései szerint. Alakítsunk szokásokat, rítusokat, amelyek biztosítják, hogy pozitív érzelmekkel lépjünk ki a meetingről, este a munkahelyről, a hónap és év végén az eltelt időszakból.
  3. FLOW – nem lehet mindenki vezérigazgató – viszont mindenki lehet saját munkaköre legmélyebb szakértője, HA vezetője tudja “nap-mint nap” emelni centiről centire a lécet , ezzel izgalmas kalanddá tenni számukra a napi rutint. Persze ehhez nagyon jól kell ismerni az adott munkakörben ideálisan elérhető fejlődés lépéseit, ütemét.
  4. VERSENY – KOOPERÁCIÓ, jó ha a büszkeség, kaland, izgalom érzései egyensúlyban vannak a törődés, odatartozás, gondoskodás, együtt teremtés örömének érzéseivel. Erről gondoskodik egy olyan jutalmazási rendszer, amely a két élményt jól kombinálja.

Share this post